Hård kritik af børnekræftforening

Forældre kritiserer forening i Ans for lukkethed og uetiske indsamlingsmetoder

To forældre i Danmarks største børnekræftforening, Familier med Kræftramte Børn, i Ans, står i dag frem med skarp kritik af foreningen.

Forældrene kritiserer i Jyllands-Posten foreningen for uigennemskuelige regnskaber, lukkethed og uetiske indsamlingsmetoder.

Kræftens Bekæmpelse afsluttede samarbejdet med børnekræftforeningen i 2007, netop fordi foreningen ikke ville udlevere regnskabsoplysninger.

Foreningen er baseret på frivilligt arbejde, men har samtidigt lønudgifter på omkring 10 millioner kroner - uden at det fremgår af regnskabet.

Sekretariatsleder Kurt Hansen fra Familier med Kræftramte Børn, er overrasket over kritikken.

- Jeg forstår ikke, at løn som særskilt post skulle være mere interessant end hvad et arrangement eller en aktivitet samlet set har kostet. Det må være det samlede ressourceforbrug på de vedtægtsbestemte formål der er interessant, siger Kurt Hansen til TV MIDTVEST.

Samtidig understreger sekretariatslederen, at regnskaberne er offentligt tilgængelige og bliver udleveret til alle der beder om at få dem i hånden.

- Så kan der være nogle ønsker til, hvilken specifikationsgrad regnskaberne skal have. Der ændrer vi da også løbende, i takt med at nogen der kommer henvendelser fra medlemmer eller sponsorer, oplyser Kurt Hansen.

Hvis kritikken fortsætter overvejer foreningen at ændre yderligere på de procedurer, der ligger til grund for foreningens daglige arbejde.

- Det er vi nødt til. Vi griber altid i egen barm og prøver at blive bedre til det vi gør. Vi mener ikke vi er specielt lukkede eller hemmelige. Det er ikke en loge, hvor vi ikke vil ud med oplysninger om det vi laver, konstaterer Kurt Hansen.

Familier med Kræftramte Børn er landets største børnekræftforening. Hvert år holder foreningen et stort antal sociale og faglige arrangementer for børn og deres familier. Foreningen blev grundlagt i 1983 og har til huse i en landejendom i udkanten af Ans.

Det er også her foreningen har købt et større areal, hvor der skal opføres et stort rekreationscenter for kræftramte børn.