Hård blæst og vindstød af stormstyrke ved vestkysten

Både færger og broer er påvirket af vind. Kør hjemmefra i god tid, lyder det fra Vejdirektoratet.

Det bliver en blæsende og barsk begyndelse på ugens vejr ved vestkysten.
Det bliver en blæsende og barsk begyndelse på ugens vejr ved vestkysten.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Sne, vind og kulde risikerer at drille trafikanter, der skal ud på de danske veje mandag formiddag.

På Øresundsbroen og Storebæltsbroen fraråder Vejdirektoratet, at vindfølsomme køretøjer begiver sig over broerne, og bilister anbefales generelt at være ekstra opmærksomme.

- Vi anbefaler, at man kører efter forholdene og begiver sig ud i god tid, siger Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Der er selvfølgelig også blæst på de andre broer, så man skal altså være lidt opmærksom, hvis man skal ud at køre i dag, siger han.

Flere færger har også taget deres forholdsregler, hvor blandt andet Bornholmslinjen har omlagt flere afgange på grund af vejret, fremgår det af færgens hjemmeside. Det samme gælder Femø-færgen.

Ud over vinden har temperaturen også flere steder sneget sig under nulpunktet, og det får Vejdirektoratet til at advare om glatte veje.

- Det betyder også, at vi har været ude at salte i løbet af natten, sådan at vejene skal være fornuftige at køre på, siger Jakob Riis-Petersen.

Vindstød af stormstyrke ved vestkysten

DMI advarer om vindstød af stormstyrke ved den jyske vestkyst.

- Ugens vejr kan bedst beskrives som meget omskifteligt, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vi får en blæsende og barsk begyndelse på ugen med op til kuling fra nordvest med kraftige vindstød. Ude ved vestkysten op til stormstyrke. Især i morgen- og formiddagstimerne, siger han.

Ifølge meteorologerne vil vindstødene aftage over middag mandag. I landets østlige egne er vandstanden på vej op i Roskilde Fjord og Isefjord.
    
/ritzau/