40 år efter VM i Herning: Håndboldspiller tilbage i den runde hal

Det er mere end 40 år siden, at Morten Stig Christensen kæmpede for Danmark i den runde hal. Nu er han tilbage i Herning, som igen er værtsby for VM i håndbold.

1795yy.jpg

Morten Stig Christensen træder ind i den runde hal i Herning. Denne gang iført et jakkesæt, men sidst han var her var det iført en rød-hvid spillerdragt.

- Det er en tur ned af memory lane, når man står her igen. Jeg har mange gode minder herfra, siger han tydeligt begejstret.

Den tidligere håndboldspiller kæmpede på banen for Danmark, da der blev afholdt VM for mere end 40 år siden. I Den Runde Hal, som dengang hed Herning Hallen, besejrede landsholdet Sverige.

Men det var altså ikke nok til en guldmedalje for herrelandsholdet, som endte på en fjerdeplads. Nu er den runde hal skiftet ud med den noget større Jyske Bank Boxen, og Morten Stig Christensen håber, at anden gang er lykkens gang i Herning.

- Det eneste vi mangler på herresiden, det er en VM-guldmedalje. Det fås ikke større, hvis det lykkes, siger han.

2:28
Herning er fra i dag hjemmebane for Danmarks håndboldherrer ved VM. Og sådan har det faktisk været én gang før helt tilbage i 1978.

Et hurtigere spil

Siden den dengang 19-årige håndboldspiller var på banen til VM i 1978, har spillet ændret sig markant.

- Det er blevet et langt mere spektakulært spil, og på mange måder også et mere voldsomt spil, forklarer Jørn Just Kristensen, som er sportsredaktør på Herning Folkeblad.

- Spillet er blevet meget hurtigere, man har fået langt større springstyrke, og man benytter springene langt mere aktivt til at få sendt sine skud afsted i dag, uddyber han.

Men det er altså ikke kun det spiltekniske, der har ændret sig. Det kan Morten Stig Christensen, som nu er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, skrive under på.

- Det er både hallerne, måden, vi kommunikerer på og hele markedsføringen af det her. Det boomer over det hele, siger han.

Det er ikke kun Boxen, der er vært for verdensmesterskaberne. Der bliver også spillet kampe i København og flere steder i Tyskland.