Håndbold: Trængte HC Midtjylland undgik nye sønderjyske klø

Mors-Thy tog sikker sejr på hjemmebane mod Nordsjælland

HC Midtjylland rykkede sammen og fik point på hjemmebane mod Tønder

Det står tilsyneladende værre til med økonomien i håndboldligaklubben HC Midtjylland end først antaget.

Klubejer Thomas Hintze siger til BT, at klubben er i overhængende fare for at lukke. Hintze har tidligere efterlyst opbakning fra det lokale erhvervsliv, fordi han ikke selv ønsker at blive ved med at lægge flere millioner i klubben hvert år.

De økonomiske trængsler uden for banen prægede dog ikke spillerne, som i fredagens hjemmekamp vandt 27-25 over TM Tønder.

Dermed undgik HC Midtjylland mandskabet nye sydjyske klø, efter holdet i mandags tabte ude til Sønderjyske.

Hjemme-sejren over Tønder kom i hus takket være en stærk første halvleg, hvor midtjyderne fik opbygget en firemålsføring på 13-9 inden holdene gik til pause.

Føringen holdt det meste af anden halvleg, og først i de sidste minutter af kampen lykkedes det for Tønder at få reduceret, så hjemme-sejren kun blev på to mål.

For HC Midtjylland blev Rasmus Carlsen topscorer med 6 mål, mens Eivind Tangen og Jacob Østergaard hver sendte fire bolde i nettet.

Og ingen tvivl om at det lunede hos HC Midtjylland med succes på den sportslige front. Holdet har nu 11 point for 11 spillede kampe.

Sejr til Mors-Thy

Aftenens anden kamp med et midt- og vestjysk hold på banen sluttede med en 29-22-hjemmesejr til Mors-Thy Håndbold over Nordsjælland.

Hjemmeholdet var ved pausen foran med 14-11, og den føring kunne holdet udbygge i de sidste 30 minutter, hvor Nordsjælland aldrig kom til fadet.

Erik Thorsteinsen Toft, Marcus Dahlin og Allan Toft Hansen blev de flittigst scorende for Mors-Thy Håndbold med henholdsvis syv, seks og fem mål.