Kristian Jensen om formandskamp: - Håber vi kan fortsætte med Løkke

Kristian Jensen bakker op om Venstreformand Lars Løkke Rasmussen, efter en ny meningsmåling melder om dødt løb mellem ham selv og Inger Støjberg som afløsere til posten.

01:52

Næstformand i Venstre, Kristian Jensen, kommenterer på den nye Megafonmåling. Video: Interview: Allan Ødegaard / Kamera: Jørgen Ahler

Kristian Jensen (V) håber ikke på, det bliver aktuelt med et formandsskifte i Venstre lige nu.

Læs også Hvem skal være Venstres næste formand? Dødt løb mellem Inger Støjberg og Kristian Jensen

Sådan lyder det fra næstformanden, efter en ny meningsmåling kan berette om næsten dødt løb mellem Inger Støjberg og ham selv i kampen om Venstres formandspost, hvis Lars Løkke Rasmussen skulle gå af som formand efter valget.

 - Jeg håber, vi kan fortsætte med en borgerlig og liberal regering med Lars Løkke som statsminister og formand for Venstre, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

I meningsmålingen, der er foretaget af Megafon på vegne af TV MIDTVEST, bliver vælgerne i Vestjyllands Storkreds spurgt om, hvem de tror vil være bedst til at sikre fremgang som ny formand for Venstre efter Lars Løkke Rasmussen.

Her svarer 33 procent Kristian Jensen, mens 32 procent peger på Inger Støjberg. 35 procent har svaret ’ved ikke’.

FLERE TAL FRA MEGAFONMÅLINGEN

  • 35 procent af de mandlige vælgere ser Inger Støjberg som den bedste erstatning for Lars Løkke Rasmussen, mens 35 procent af kvinderne mener, Kristian Jensen vil være bedst til at løse opgaven.
  • Kigger man isoleret set på Venstres vælgere er det helt lige mellem Inger Støjberg og Kristian Jensen. 38 procent lyder fordelingen på til begge.  
  • 56 procent af de vælgere, der stemte på Radikale Venstre ved seneste folketingsvalg i 2015, peger på Kristian Jensen. Inger Støjberg har størst opbakning fra vælgere, der stemte DF ved seneste valg. Her ønsker 52 procent, at Inger Støjberg skal overtage formandsposten.
Se mere

Hvad siger du til, at der er dødt løb mellem dig og Inger Støjberg?

- Det siger jeg ikke noget til. Jeg kæmper for, at vi kan fortsætte som regering og at venstre i Midt- og Vestjylland får et stærkt mandat og en stærk stemme. Både Inger og jeg har kæmpet for Midt- og Vestjylland i årtier nu, og det skal vi gerne have et mandat til at fortsætte med, lyder det fra Kristian Jensen. 

Vigtigt at være sig selv

Megafonmålingen peger også på, at særligt vælgere fra Radikale Venstre kan se Kristian Jensen i spidsen for Venstre. I Inger Støjbergs tilfælde er det vælgere fra Dansk Folkeparti, der i stor grad tilkendegiver deres opbakning.

Læs også Lars Løkke: Det er ikke en naturlov, at Kristian Jensen bliver formand

Det har dog ifølge Kristian Jensen selv ingen indflydelse på den politik, han fører.

- Jeg står for de værdier og mærkesager, som jeg indeholder. Jeg tænker ikke på, om jeg appellerer til den ene eller anden gruppe. Hvis man gjorde det, så ville man jo tabe sig selv. Jeg tror, det er utrolig vigtigt, at politikere er dem, de er som personer i stedet for at tænke på, om deres politik skal designes den ene eller anden vej.

- Jeg tror, langt de fleste danskere er trætte af politikere, der designer deres politik. De vil have ærlige mennesker med fejl, men først og fremmest mennesker med holdninger, der er deres egne. Det prøver jeg at stå for.

Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere på meningsmålingen.

03:32 Luk video