Konservative-kandidat venter i spænding: Skal hun med på Borgen?

Et kanonvalg til Konservative betyder, at Søren Pape Poulsen kan trække et mandat med sig i Folketinget. Nu venter en 28-årig kandidat spændt på, om det bliver hende.

Dagen efter valget kan Det Konservative Folkeparti i høj grad juble. Partiet har haft så stor fremgang i Vestjyllands Storkreds, at partileder Søren Pape Poulsen kan trække et mandat med sig i Folketinget.

Pilen peger i retningen af tre kandidater, og den ene af dem er Line Damgaard Lauritsen.

- Jeg er meget spændt, og jeg håber da, at jeg bliver valgt. Det er jo en drøm, siger hun

quoteDer skal jo ske mirakler, hvis vi skal gå så meget frem. Og der skete så et lille mirakel

Line Damgaard Lauritsen, Folketingskandidat, Konservative, Vestjyllands Storkreds 

Hvem der får pladsen er først afgjort, når de personlige stemmer er talt op i løbet af torsdag. I ventetiden har den 28-årige kandidat, som stiller op for første gang, svært ved at finde ro.

- Det er i virkeligheden bare en stor tomhed, der ikke siger noget om, om jeg er købt eller solgt. Hvilket arbejde skal jeg møde på i morgen? Skal jeg køre til København? spørger hun tydeligt spændt.

Stor fremgang i Vestjylland

Det ekstra mandat til Det Konservative Folkeparti peger enten i retningen af Line Damgaard Lauritsen fra Silkeborg, Orla Østerby fra Bækmarksbro eller Rasmus Norup fra Herning.

I alle byer har Konservative oplevet stor fremgang. I Silkeborg har de fået omkring 9 procent af stemmerne, i Herning har de fået omkring 8,4 procent af stemmerne, og i Lemvig har de fået 9,5 procent af stemmerne.

Line Damgaard Lauritsen lægger ikke skjul på, at hun er overrasket.

- Da jeg gik på ferie fra arbejdet for fire uger siden, sagde jeg, ’vi ses om fire uger. Der skal jo ske mirakler, hvis vi skal gå så meget frem’. Og der skete så et lille mirakel, siger en tydeligt stolt kandidat.

Stem lokalt

Line Damgaard Lauritsen har tidligere stillet op til kommunalvalget, men det er første gang, at hun stiller op til et folketingsvalg.

Sammen med de øvrige partier i Silkeborg, har kandidaterne opfordret borgerne til at stemme lokalt. Hun håber, at det nu kommer hende til gode.

- Det bliver virkelig interessant, hvor meget det har givet. Vi har promoveret hinanden fælles, på tværs af partier, fortæller hun.

Det får hun formentlig først svar på i eftermiddag, når stemmerne i Silkeborg-kredsene er talt op.

I begge Herning-kredse er de personlige stemmer talt op. Her har Rasmus Norup fået 726 personlige stemmer. Til sammenligning har Søren Pape Poulsen fået 2.676 personlige stemmer i Herning.