Gelænderbanden på Fur slår til igen: Håber en ny regering vil lade det stå

En langvarig strid om et gelænder på gravhøjen Bette Jenses Hyw på Fur fortsætter. Gelænderbanden håber, at en ny regering vil lade det stå.

Gelænder Fur
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

På Fur har Gelænderbanden igen været på spil. De har endnu engang opsat et gelænder på gravhøjen Bette Jenses Hyw, og nu håber de, at en ny regering kan betyde, at det får lov til at stå.

Det samme håber de hos Skive Kommune.

- Vi håber, der kan åbne sig en mulighed for at lave museumslovgivningen om, så det er lettere at give dispensation til sådan noget som det her, siger Jens Peder Hedevang, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget for Venstre i Skive Kommune.

Det var Natur- og Miljøklagenævnet der fjernede gelænderet for fem år siden, og siden er der gentagne gange blevet sat et nyt gelænder op – men lige så ofte er det blevet fjernet igen.

Alle skal kunne komme op på Bette Jenses Hyw

Gelænderbanden, som den stædige gruppe af furboer kalder sig, har ikke haft held med at hente opbakning fra den siddende kulturminister, Mette Bock fra Liberal Alliance.

Nu ser det dog ud til, at der kommer en ny regering, og det betyder også, at den socialdemokratiske Mogens Jensen kan komme til at overtage ministerposten, og hans holdning er klar.

- Det skal være muligt for mennesker i alle aldre at komme op på Bette Jenses Hyw på Fur, siger Mogens Jensen, som stiller op i Vestjyllands Storkreds.

Han understreger, at han har forståelse og respekt for, at der er eksperter, som skal sikre, at vi passer godt på gravhøjene. Alligevel mener han, at der burde gøres noget i dette tilfælde.

 - Jeg må sige, at der er sager i verden, hvor man burde kunne finde en mindelig løsning, siger han.

1:22
Gelænderbanden på Fur håber på Mogens Jensens hjælp.