Gymnasieklasse bestjålet for 100.000 kr.

2.u på Holstebro Gymnasium var onsdag udsat for et kynisk tyveri. Mens de havde idræt i skolens hal, har tre gerningsmænd tømt omklædningsrummet for værdier.

2.u fra Holstebro Gymnasium havde onsdag idræt som de plejer. Men da sveden var tørret og panden og det var tid til at gå i bad fik klassen sig en overraskelse af de store. Omklædningsrummet var blevet endevendt af tyve. I alt blev der stjålet smartphones, iPads og bærbare computere for 100.000 kroner.

- Jeg er en af de sidste, der kommer gående ind i omklædningsrummet. Da jeg kommer ind, ser jeg bare, at alle står med åben mund og åbne øjne. Først bagefter ser jeg, at taskerne og jakkerne bare er smidt på gulvet, og folk begynder at græde, fortæller Helena Hammer, der går i 2. u.

Aldrig set noget lignende

Fra 2011 til 2012 er antallet af tyverier fra skoler steget eksplosivt. I 2011 var der 98 tyverier fra skoler. I 2012 var det tal steget med 80 procent til 176 tyverier. Sådan har udviklingen ikke været i Holstebro, hvor hverken gymnasium eller politi før har oplevet noget lignende.

- Vi har ofte tyveri fra enkelte, der får stjålet i et omklædningsrum, men at en hel klasse får tømt deres lommer, det ser vi ikke hver dag, fortæller Ole Hofmansen, vicepolitikommissær ved Holstebro Politi.

Skolen gør ikke yderligere

På trods af tyveriet onsdag for mere end 100.000 kroner vil Holstebro Gymnasium ikke gøre mere end de allerede gør for at sikre elevernes værdier yderligere. De har i dag allerede mulighed for at låse computere og smartphones ind i et skab i kælderen.

- Det med at låse døren, det bryder jeg mig ikke om. Så jeg synes, det er synd og skam at skulle gå og låse døre, fortæller vicerektor Mads Bendix Fjendsbo.