Gummiged i ulvehule

FC Midtjylland havde indtil fredag aften Danmarks bedste fodboldbane. Nu er gummigederne rykket ind i ulvehulen for at lave fodboldbanen om til ridearena.

Ikke alene har FC Midtjylland for tiden Danmarks bedste fodboldhold. De har efter sigende også Danmarks bedste fodboldbane. Eller rettere havde. For efter kampen mod Brøndby i aftes er gummigederne nu rykket ind i ulvehulen. 

Fredag bed ulvene fra FC Midtjylland ind til benet på Brøndby med en 5-2 sejr. Mandag aften skal banen være klar til de heste og ryttere, der deltager i EM i Spring og Dressur.

- Det er en kæmpe opgave. Den er meget, meget større end det vi er vant til, siger Jens Trabjerg, direktør for European Herning.

Tårer i øjnene

Knap var kampen mod Brøndby fløjtet af før arbejdet med at omdanne Danmarks bedste fodboldbane til ridearena gik i gang.

- Det var jo med lidt tåre i øjnene og køre ind og ødelægge Danmarks bedste fodboldbane igår med 9000 måtter, der skulle lægges ud og ødelægge den fine græs, siger Allan Neergaard, indehaver af Neergaard Stald design i Skanderborg.

Neergaard har været i gang i mere end 30 timer. Han startede ved femtiden fredag morgen. Men han skal være færdig, inden han kan sove.

- Jeg er grydeklar. Det er vi alle sammen. det skal ikke være nogen hemmelighed, siger Allan Neergaard.

Mandag skal der stå i alt 22.000 kvadratmeter ridebane klar.

- Det bliver fantastisk. Vi bliver færdige til tiden og jeg glæder mig helt vildt til det. Jeg håber simpelthen at folk de får en fantastisk oplevelse, når de kommer her ud, siger Jens Trabjerg fra European Herning.

Det er først den 16. september ulvene igen skal spille på hjemmebane, når FC Nordsjælland kommer på besøg.