Guldminen åbner dørene for interesserede forældre

Mandag kunne bold-interesserede forældre komme til infomøde om den kommende idrætsfriskole Guldminen.

Mange forældre havde taget plads, da der blev holdt infomøde for Guldminen.
Mange forældre havde taget plads, da der blev holdt infomøde for Guldminen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Humøret var højt inden forældrene indtog pladserne i multihuset Hjertet i Ikast.

- Jeg er rigtig spændt. Jeg glæder mig til at fortælle Midt- og Vestjyderne om det projekt, vi har gang i, siger Claus Steinlein, der er administrerende direktør i FC Midtjylland.

De fremmødte fik et indblik i, hvad den nye idrætsfriskole Guldminen kan tilbyde. Det er FC Midtjylland og ISI Idrætshøjskolerne, der samarbejder om friskolen, som er et nyt led i talentudviklingen. 

Skolen er som udgangspunkt for elever fra 0.-3. klasse, og med tiden håber de at kunne tilbyde op til 9. klasse.

Klasserne vil være inddelt sådan, at der er 24 elever i hver klasse. 12 drenge der spiller fodbold, seks piger der spiller fodbold, og seks piger der spiller håndbold.

-  Vi tror, vi kan lave noget helt unikt. vi drømmer om at udvikle verdens bedste fodboldspillere og håndboldspillere, siger Claus Steinlein.

Godt alternativ til almindelig skole

At fodbold kommer på skemaet, er et plus i bogen hos Kasper Grønne fra Silkeborg,

- Jeg har en dreng, der elsker fodbold. Han snakker ikke om andet, så det her kunne være et rigtig godt alternativ til en almindelig skole for ham, siger han.

Hans søn startede i 0. klasse i sommers, men det kan altså være, at han rykker til Ikast, når skolen åbner efter sommerferien.

- Hvis han gerne vil spille det fodbold, som han siger, at han gerne vil, så skal han da også have mulighed for at stifte bekendtskab med det, siger han.