Guldjakken rammer plet: - Reaktionerne har været overvældende

Filmen om den tidligere NFL-spiller Morten Andersen er blevet modtaget meget bedre, end filmskaberne havde regnet med.

Jimmy Bøjgaard, Claus Frederiksen og Morten Andersen under optagelserne til "Guldjakken - fra Struer til Hall of Fame" i New Orleans i USA.
Jimmy Bøjgaard, Claus Frederiksen og Morten Andersen under optagelserne til "Guldjakken - fra Struer til Hall of Fame" i New Orleans i USA.
Foto: Privatfoto

Tårer, lange breve og store følelser. For folkene bag den aktuelle film Guldjakken har reaktionerne været helt uventede.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at den ville blive godt modtaget, men at den skulle blive så sindssygt godt modtaget, havde jeg ikke turdet håbe på, siger sportsjournalist Jimmy Bøjgaard.

Sammen med fotograf Claus Frederiksen og tilrettelægger Jesper Elming står han bag filmen, der handler om den tidligere NFL-spiller Morten Andersen fra Struer.

Folk har fanget budskabet

Morten Andersen blev medlem af amerikansk fodbolds fineste selskab, da han i 2017 fik en eftertragtet guldjakke på og dermed officielt var optaget i Hall of Fame i USA som af de bedste spillere gennem tiden, og filmen handler netop om dagene omkring optagelsen i Hall of Fame.

Morten Andersen boede den første del af sit liv i Struer, og hans tur til USA skulle egentlig kun skulle have varet ti måneder, men skæbnen ville det anderledes, og kickeren fra Struer har nu boet fyrre år på den anden side af Atlanterhavet. Derfor er historien om Morten Andersen også en historie, som mange kan blive inspireret af.

- Det er jo historien om en gut, som kunne have været hvem som helst, og det har også været det spændende ved at lave filmen. Mellem linjerne har vi gerne villet ud med et inspirerende budskab om, at det her også kan ske for dig, siger Jimmy Bøjgaard.

Og det budskab har folk taget meget bedre imod, end Jimmy Bøjgaard havde regnet med.

- Det har været helt overvældende. Folk har skrevet til mig, at de har siddet og tudet under filmen og virkelig er blevet følelsesmæssigt berørt. Så filmen har ramt det indirekte budskab meget bedre, end vi troede. Det er så fedt, at folk også har fanget den historie, som vi ikke direkte har fortalt dem, siger han.

Filmen skal ud til så mange som muligt

Filmen er blevet vist i biografer i ni danske byer, og nu ligger den frit tilgængelig lige her på tvmidtvest.dk. 

- Jeg vil jo gerne have, at folk ser filmen, og jo flere der ser den - jo bedre. Vi vil gerne have mange til at se filmen og forhåbentlig få noget ud af den, siger Jimmy Bøjgaard.

Du kan se hele dokumentarfilmen om Morten Andersen lige her:

1:31:12
En ærlig Morten Andersen fortæller, hvad opvæksten i Struer har betydet for ham, hvordan karrierens nedture også har påvirket familielivet og om at tage rejsen fra Struer i 70’erne til i dag at have modtaget amerikansk fodbolds ypperste hæder i Hall of Fame.