Guldfeber i Herning: Fans og spillere er klar til guld

Mandag aften kan FC Midtjylland sikre sig det danske mesterskab i fodbold med en sejr over AC Horsens, og guldfeberen har ramt både spillere og fans i Herning.

2:14
Målmand Jesper Hansen og resten af FC Midtjyllands spillere og fans er helt klar til at tage guldet.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Det har været varmt i Danmark den seneste tid, men siden fredag aften har temperaturen i Herning fået et hak mere op, og FC Midtjyllands spillere og fans er ramt af hedebølge og har fået guldfeber. 

- Vi kan jo ikke vente med at få afgjort det her og forhåbentligt tage mesterskabet hjem, siger målmand Jesper Hansen.

For efter at Brøndby overraskende smed en sejr væk i de døende minutter fredag, kan FC Midtjylland nu vinde det danske mesterskab i fodbold, hvis de formår at besejre AC Horsens hjemme mandag aften.

- Det er jo fantastisk. Det er jo fedt, at spillerne får lov til det. Jeg synes, at vi fortjent har lagt os i den position, siger træner Jess Thorup

Fik matchbold serveret i bussen

Midtjyderne har lagt sig i førerpositionen, efter at de tog en imponerende sejr i Parken mod FC København. På vej hjem i bussen kunne de så først se Brøndby bringe sig foran 2-0, men i de døende minutter smed Brøndby føringen, og det fik nærmest bussen til at koge over.

- Der var vanvittig god stemning. En kæmpe forløsning og stor jubel, vil jeg sige, siger anfører Jakob Poulsen.

Og han bakkes op af Jesper Hansen:

- Det var jo en fantastisk følelse at vide, at nu var situationen gået fra det ene til det andet på meget, meget få minutter. 

Guld gak-gak i gågaden

Også fansene i Hernings gågade er klar til, at guldet skal hentes hjem. 

- Fuldstændig. Først ishockey og nu går vi over i fodbold. Så det er perfekt, siger FC Midtjylland-fan fra Herning Ulrik Hansen. 

Og også den midtjyske fan Dan Nielsen er ramt af guldfeber.

- Det kom der i hvert fald lige pludseligt. Det er jo helt fantastisk. Jeg kan rigtig godt lide Horsens, siger han.

Fanzone er klar til fest

FC Midtjylland er nu store favoritter til at tage guldet, og derfor er de også allerede ved at forberede sig til en guldfest. Fanzonen fra ishcokey-VM får derfor lov til at blive stående i et par ekstra dage, så der er klar til fest, hvis FC Midtjylland holder hovedet iskoldt og vinder mandag. 

- Min plan indebærer masser af guldkonfetti, og den indebærer muligheden for at være i den her fantastiske hal, som vi står i nu. Vinder vi på mandag, så er det klart, at vi rykker en kæmpe fest ind her, siger kommerciel direktør i FC Midtjylland, Jacob Jørgensen.

Midtjyderne kan dog stadig nå at få gummiben, men det forsikrer Jess Thorup, at de ikke får. 

- Nej, vi har opbygget så meget selvtillid og tro på tingene, at med den sejrsstime, vi kommer med, har vi en fornemmelse af, at vi kan ikke tabe, når vi går på banen, siger han.