Guldfeber i BSV og Skjern: Alle billetter er revet væk

Vinderen af aftenens kamp i Silkeborg kan kalde sig danske mestre. Kampen vises på storskærm i både Silkeborg og Skjern.

Gaderne i Bjerringbro, Silkeborg og Skjern kommer formentlig til at ligge øde hen i aften.

Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold mødes klokken 19.30 til den måske afgørende kamp om det danske mesterskab, og interessen for den midt- og vestjyske gulddyst i Silkeborg har været overvældende. De 3000 billetter blev revet væk på en halv time. 

- Der er en spændt stemning i begge klubber. Skjern tror lige så meget på det som os. Uanset resultatet ender vi med at vinde medaljer for fjerde i år i træk. Det viser, at vi har en fast plads i toppen af dansk håndbold, og kunne vi så tage guldmedaljerne her på hjemmebane, vil det være en helt fantastisk afslutning på sæsonen, siger direktør i Bjerringbro-Silkeborg, Jesper Schou, til tvmidtvest.dk.

For at imødekomme den store interesse har Bjerringbro-Silkeborg valgt at vise kampen på storskærm i hal B, og det samme tilbud er Ringkøbing-Skjern Kulturcenter klar med til de Skjern-fans, der ikke fik billetter til kampen i Silkeborg.

- Vi havde cirka 250 billetter til rådighed i Silkeborg. De blev solgt på få minutter. Jeg tror, at vi kunne have solgt 1000 billetter, vurderer Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen.

Aldrig mere uforudsigeligt

Den første kamp i Skjern endte uafgjort 29-29, og dermed kan det hold, der vinder aftenens kamp kalde sig danske mestre. Kun i tilfælde af uafgjort skal der spilles en tredje kamp i Skjern på søndag. Og spørger man hvem der er favoritter, giver hverken Carsten Thygesen eller Jesper Schou et klart svar til trods for, at BSV har fordel af hjemmebane.

- Jeg tror aldrig, at det har været mere uforudsigeligt. Alt kan ske, men det kan lige så godt blive os, siger Carsten Thygesen.

Uanset om det bliver til guld eller sølv har Skjern Håndbold i øvrigt valgt at invitere alle fans til en afslutning af sæsonen i Skjern Bank Arena onsdag klokken 17.

- Vi vil markere afslutningen på en af de største sæsoner i klubbens historie. Vi vandt super-cuppen og grundspillet, vi nåede et historisk flot resultat i Champions League, og vi har haft 78.000 tilskuere til vores hjemmekampe. Det er helt vildt, siger Carsten Thygesen.

Klubben bruger også anledningen til at sige farvel til fire spillere, der forlader Skjern efter denne sæson. Det drejer sig om Tibor Ivanisevic, Markus Olsson, Cornelius Kragh og Mads Houmøller.

Skjern og Bjerringbro-Silkeborg har begge vundet DM-guld en enkelt gang - Skjern i 1999 og Bjerringbro-Silkeborg i 2016.