Guide: Steg den perfekte juleand

Her følger en opskrift, så du og familien får den lækreste and juleaften.

Bent Koldkjær fra Sennels har haft held med sin tilbedredning. Lækker og mager juleand.
Bent Koldkjær fra Sennels har haft held med sin tilbedredning. Lækker og mager juleand.

Alle har prøvet at få et stykke tørt, gråt og gennemstegt stykke and, og det får man ikke lyst til at spise sig mæt i. Men det er faktisk ikke nogen større videnskab at tilberede sin juleand, således den bliver både mør og saftig med sprødt skind. Så hvis anden endnu ikke er kommet i ovnen, er her en let opskrift, der giver en skøn julemiddag.

Andestegen:

En landand( cirka 3600 g)
To tsk groft salt
Friskværnet peber
Tre skrællede æbler i både
200 gram svesker uden sten
¾ liter vand

Fremgangsmåde:

Rens, skyld og tør anden som det allerførste – og gør det grundigt! Fjern derefter eventuelle fjerrester, og klip så vingespiser og gump af. Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker, og sy den til sidst sammen med bomuldsnor. Man kan med fordel binde vinger og lår ind til andens krop.

Nu kommes anden med brystes opad på en ovnrist. Herunder skal der stå en bradepande med vandet i, vingespiser, hals og indmad. Placer risten steg anden midt i ovnen. Under selv stegningen tilsættes resten af vandet lidt efter lidt. En god tommelfingerregel er, at anden skal have time per kilo på cirka 160 grader, og skulle anden gerne være klar.. Det kan man tjekke ved at se, om lårene sidder løst, og om kødsaften er klar. Lad herefter fjerkræet hvile tildække i cirka en halv time, inden den er klar til servering.

Følg nedstående link og bliv klogere på, hvordan den perfekte sovs tilberedes med indgredienserne fra bradepanden.

God fornøjelse.

https://arla.dk/opskrifter/stegt-and/

Kilde: Arla