Grundfos tildeler 1 million til forsker

Torsdag overrakte Poul Due Jensen's Fond Grundfosprisen 2013 på 1 million kroner.

Poul Due Jensen's Fond tildelte Grundfosprisen på 1 million kroner til professor Niels Peter Revsbech fra Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet. Prisoverrækkelsen forgik i Bjerringbro, hvor blandt andre Finansminister Bjarne Corydon deltog.

Fonden overrakte prisen til Niels Peter Revsbech for hans forskning i sensorer, der fortæller om sammenhængen mellem mikroorganismer i det naturlige miljø. Det kan give viden om den kemiske sammensætning i for eksempel havbund eller rensningsanlæg.

Grundfosprisens 750.000 kroner skal bruges til forskning. Niels Peter Revsbech har planer om at hyre flere medhjælpere, så han selv får mere tid i laboratoriet. Den resterende kvarte million giver fonden som en personlig anerkendelse.

- De 250.000 vil kunne hjælpe mig med at sætte håndværkere til noget af det, jeg ellers selv skulle have lavet, siger professoren.Til gavn for hele samfundet

Grundfosprisen uddeles for at sikre den fortsatte drift og udvikling af Grundfos-koncernen, men Poul Due Jensen's Fonden uddeler også midler i form af donationer til vandprojekter og lignende. Niels Due Jensen mener både, at prisen gavner forskning, men også Grundfos selv.

- Vi synes, at vi i fonden har en samfundsforpligtelse til at hjælpe på almennyttige områder. Derfor har vi valgt at hædre dygtige danske forskere, som er med til at bringe Danmark frem af. Det er også med til at vi i Grundfos får bedre forskningsresultater i samarbejde med sådanne forskere, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (A) ser det også som et udtryk for et land, der arbejder sammen på kryds og tværs i den offentlige og private sektor.

- Det siger vel også noget om os som land. Det er ikke kun den offentlige sektor, der tager sig af samfundsinteresser. Det gør virksomheder også. Det synes jeg, er værd at tage hatten af for, siger Bjarne Corydon.

Det er 11. gang, at Poul Due Jensen's Fond uddeler Grundfosprisen.