Grundfos med bedste halvårsregnskab i flere år

Grundfos har til morgen præsenteret deres bedste halvårsregnskab i fem år, og det er især på grund af fremgang i Rusland og Kina.

Mads Nipper
Foto: Kristian Brønsbæk

2016 var ikke et godt år for Grundfos, men det ser ud til, at 2017 bliver et meget bedre år for virksomheden fra Bjerringbro. Det skriver Berlingske Business onsdag. 

Pumpevirksomheden har i årets seks måneder omsat for 12,2 millarder kroner. Det er en stigning på 5,8% i forhold til det første halvår af 2016. 

Denne stigning sker blandt andet, fordi Grundfos har fået godt greb i markedet i både Rusland og Kina, hvor stigningen i begge lande i det første halvår har været omkring 20%. 

- Der er nogle af vores nøglemarkeder, der er blevet mere venligtsindede. Ikke mindst markeder som Kina og Rusland, men også nogle sydeuropæiske markeder, siger den administrerende direktør i Grundfos, Mads Nipper. 

Han ser også fremtiden som lys for virksomheden, da de har hentet nogle markedsandele og netop er kommet godt ind på visse markeder. 

- Perspektiverne er gode. Jeg ved, at vores konkurrencedygtighed i forhold til de vigtigste konkurrenter lige nu er stærk. Hvis markedet er nogenlunde venligtsindede, så har jeg svært ved at forestille mig, at vi ikke kan fortsætte med at vokse, siger topchefen til TV MIDTVEST. 

Den administrerende direktør vil ikke love den samme fremgang i andet halvår af 2017, da Grundfos havde et stærkt andet halvår af 2016. 

- Jeg forventer, at vi ender med vækst i 2017. Om det bliver samme niveau som i første halvår med knapt seks procent, det tør jeg ikke love, siger Mads Nipper.