Grundfos kræver millioner fra politiet

Grundfos i Bjerringbro kræver at få tilbagebetalt et millionbeløb fra Bagmandspolitiet i forbindelse med sagen om ulovlig samhandel med Irak i 1990'erne.

En ny dom fra Højesteret får nu pumpekoncernen Grundfos til at kræve en del af de penge retur, som politiet konfiskerede fra Bjerringbro-virksomheden i 2009. Det drejer sig om penge, som Grundfos betalte efter et frivilligt forlig om ulovlig handel med det Saddam Hussein-styrede Irak.

Ifølge Børsens hjemmeside så kommer beslutningen om at kræve pengene tilbage efter en ny dom fra Højesteret, der afgør, at en fynsk virksomhed skal have 10 millioner kroner tilbage.

- Efter vores jurister har gransket afgørelsen fra Højesteret, forventer vi, at statsadvokaten nu af egen drift tager affære og genåbner de indgåede forlig omkring tilbagebetaling til staten. Grundfos forventer med andre ord at få penge tilbage, forklarer Frank B. Winther, der er kommunikationschef i Grundfos til Børsen.

Overtrådte FN-regler

Det vides ikke, hvor mange millioner kroner Grundfos vil kræve retur, men ifølge Børsen, så var samhandlen mellem Grundfos og irakerne på mere en 100 millioner kroner.

Udover Grundfos, så er der 12 andre virksomheder, der overtrådte de regler, som FN havde lavet om handel med Irak i 1990'erne.