Grundfos ikke tilfreds med regnskab

Regnskabet ikke så godt som forventet hos pumpevirksomheden i Bjerringbro.

Selv om Grundfos kommer ud med et plus på 1,5 milliarder kroner, så er tilfredsheden med årsregnskabet ikke alt for stort.

- Det er mindre, end vi havde budgetteret, så vi er ikke tilfredse med det, og det er et fokusområde for os, hvordan vi øger det. Men samtidig siger vi, at 1,5 milliarder i overskud er et hæderligt resultat, fortæller bestyrelsesformand Jens Moberg fra Grundfos.

Oprindeligt var forventningen, at resultatet skulle være bedre end 2012, der endte med et overskud på 1,9 milliarder før skat.

Valutakurser påvirker negativt

Omsætningen er steget fra 22,6 milliarder i 2012 til 23,3 milliarder kroner i 2013. Og havde det ikke været for negativt indflydelse på valutakurser, så kunne årets vækst været større end årets 2,9 procent.

- Jeg er glad for, at vi laver et fornuftigt overskud. Jeg havde gerne set, det havde været højere. det arbejder vi på, at det vil være i årene fremover. Men jeg er også stolt af, at vi har en virksomhed, som er sund og vi øger antallet af beskæftigede både globalt og i Danmark, siger bestyrelsesformanden.

- Vi har haft en negativ udvikling i vores valuta uden for eurozonen. Hvis vi ikke havde haft de ændringer i valutaer, havde vi haft en vækst på 4,5 procent, fortæller Jens Moberg.

I årets løb har Grundfos ansat 792 flere medarbejdere. I Danmark er der kommet 67 nye til.

Ingen ny koncernchef

I december blev koncernchef Carsten Bjerg afskediget. Flere medier havde spekuleret i, om der blev udnævnt en ny i dag. Men det skete ikke.