Grundfos fyrer koncernchef

Bjerringbro-koncernen er ikke tilfreds med udviklingen og siger farvel til koncernchef Carsten Bjerg.

Pumpekoncernen Grundfos med hovedsæde i Bjerringbro har besluttet at skille sig af med koncernchef Carsten Bjerg.

- Grundfos har et stor uudnyttet vækstpotentiale, og vi er ikke tilfredse med virksomhedens nuværende nøgletal og udvikling. Derfor har vi efter nøje overvejelse besluttet os for at finde en ny topleder til Grundfos, siger koncernbestyrelsesformand Jens Moberg i en pressemeddelelse.

Carsten Bjerg har arbejdet i Grundfos i 16 år.

TV 2s finansredaktør Ole Krohn noterer sig, at fyringen kommer samtidig med, at Grundfos oplever stigende konkurrence på det internationale marked.

- Konkurrencen kommer ikke mindst fra kineserne, som producerer pumper til en brøkdel af prisen i forhold til Grundfos, siger han.

Forgænger blev også fyret

Det er ikke første gang, Grundfos fyrer en topchef. I 2006 blev den daværende koncernchef Jens Jørgen Madsen afskediget - og i øvrigt afløst af Carsten Bjerg, der altså fik seks år på posten.

Indtil der er fundet en ny chef vil bestyrelsesformand Jens Moberg være en del af ledelesen sammen med koncerndirektør Søren Ø. Sørensen og koncerndirektør Lars Aagaard.

Grundfos havde i 2012 en omsætning på 22,6 milliarder kroner - mod 21,2 milliarder året før. Alligevel faldt overskuddet efter skat til 1,3 milliarder kroner fra 1,4 i 2011.

TV 2s finansredaktør Ole Krohn vurderer her, hvorfor Grundfos besluttede at fyre Carsten Bjerg: