Grundfos fordobler overskud

Grundfos har vendt skuden og præsenterer et halvårsregnskab, hvor koncernen har fordoblet overskuddet sammenlignet med samme periode sidste år.

grundfos7.jpg

Tirsdag formiddag præsenterede Grundfos i Bjerringbro sit halvårsregnskab, og det ser bedre ud, end det har gjort i flere år. Med et overskud på 628 millioner kroner er regnskabet det bedste siden det første halvår 2012. Sidste år var overskuddet i første halvår på 301 millioner kroner, og det er dermed er der sket en fordobling siden da.

I august blev tidligere LEGO-direktør Mads Nipper hentet ind som administrerende direktør. Siden da er 850 medarbejdere blevet opsagt, og der er lavet en ny vækststrategi. Halvårsregnskabet viser nu, at der er kommet styr på forretningen.

Med en vækst i omsætningen på 6,6 procent og en samlet omsætning på 11,87 milliarder kroner i de første seks måneder, er direktøren tilfreds.

- Vi har fået en særdeles fornuftig start på året i forhold til at tjene penge, siger Mads Nipper til finans.dk

Det er første gang siden 2012, at Grundfos laver et overskud på over en halv milliard kroner, og det er et vendepunkt for Grundfos.

- Grundfos har ikek haft nogen vækstkrise. Vi har haft en indtjeningskrise. Og det er lykkedes os at vende den udvikling, siger Mads Nipper, der understreger, at selskabets indtjening typisk er stærkere i andet halvår.