Grundejerformand: Naturisterne velkomne

Vi mangler turister og derfor er det en udemærket idé at satse på tyske nøgenbadere, mener formanden for sommerhusejerne i Vester Husby.

281014VesterHusby.jpg

Formanden for Vester Husby Grundejerforening, Erling Videbæk, ser ikke noget problem i, at Holstebro Kommune nu vil markedsføre stranden i Vester Husby som et naturistområde.

- Det er en ganske udemærket idé. Vi mangler jo turister herude, og hvis det kan løfte noget af det, skal det være velkomment, siger Erling Videbæk, der understreger, at der er tale om hans personlige holdning.

Det er Holstebros erhvervs- og turismeudvalg, der har planer om at markedsføre Vester Husby ved Vesterhavet og Handbjerg ved Limfjorden som naturiststrande. Målgruppen er først og fremmest de mange medlemmer af de tyske naturister i Freie Körper Kultur.

I Ringkøbing Skjern Kommune har det været lignende planer i Vedersø Klit, som ligger lige ved siden af Vester Husby. I Vedersø er formanden for grundejerforeningen, Jens-Peter Vernersen, stærkt imod planerne. Han har i TV MIDTVEST blandt andet udtrykt frygt for, at nogle af naturisterne også gå nøgne rundt i byen.

Den slags bekymringer har Erling Videbæk i Vester Husby ikke.

- Det lyder usandsynligt, at tyske turister skal gå nøgne rundt oppe i byen, fordi de kan opholde sig nøgne nede på stranden, siger han.

1:57
Store protester i nabokommunen afholder ikke Holstebro fra at lokke tyskere til med naturiststrande

 

TV MIDTVEST sendte den 9. juli dette indslag om modstanden mod planerne om en naturiststrand i Ringkøbing-Skjern Kommune:

2:13
Modstanden mod en strand for nøgenbadere får Rinkøbing-Skjern Kommune til at sende planen ud i høring.