Groft hjemmerøveri i Hammerum

Et ældre ægtepar blev i nat udsat for et groft hjemmerøveri i Hammerum. Gerningsmanden stak af fra stedet.

Hjemmeroeveri_Hammerum.jpg

En 75-årig mand fik sig i nat et voldsomt chok, da han vågnede ved lyden af et brag i huset på Hammerumholmvej i Hammerum.

- I hans stue kunne han se, at nogle persienner sad skævt, mens han også kunne konstatere, at en rude var blevet knust i udestuen. Han tænkte derfor umiddelbart, at der havde været indbrud og kontaktede derfor politiet, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Herning, Henning Præstegaard.

Gerningsmanden gemte sig i huset

Men mens den 75-årige mand havde politiet i røret, sprang en gerningsmand pludselig frem og overfaldt ham med en stump genstand. Han blev slået flere gange i både hovedet og ryg.

- Det lykkedes gerningsmanden at få skubbet den gamle mand ud i udestuen og lukket døren, så han er låst ude. Imens stikker gerningsmanden af fra stedet, forklarer Henning Præstegaard.

Hustruen til den 75-årige mand er i mellemtiden vågnet af postyret og er løbet efter hjælp. Klokken 00.40 bliver der slået alarm til politiet, der ankommer til stedet kort tid efter.

Alvorlig sag

Den 75-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, hvor lægerne kunne konstatere, at han har skader efter flere kraftige og potentielt livstruende slag, mens han også havde et sår i ryggen, som politiet endnu ikke kan afvise at være et knivstik.

- Det er en meget alvorlig sag, og vi har nu teknikere ude på stedet, hvor vi skal finkæmme stedet for eventuelle spor og gerningsvåben. Vi skal også have afhørt ægteparret igen i håb om, at vi kan få et mere præcist signalement af gerningsmanden, forklarer lokalpolitiet i Herning.

Gerningsmanden beskrives indtil videre som en ung mand på cirka 20 år. Han talte dansk men var af østeuropæisk udseende. Han bar sort trøje og camouflage-bukser.