Grøn Dag i Viborg giver borgerne mulighed for at være mere bæredygtige

Viborg Kommune vil være grønnere, og i dag inviterede de derfor borgerne indenfor på Hovedbiblioteket, hvor man kunne lære om bæredygtige alternativer til hverdagen.

Rasmus Lund Albrichtsen fortæller om, hvordan man kan leve af at skralde mad.
Rasmus Lund Albrichtsen fortæller om, hvordan man kan leve af at skralde mad.
Foto: Michael Andersen, TV Midtvest

Smagsprøver på skraldemad, genbrugelige hygiejnebind og plantebaserede kager var noget af det, man lørdag kunne stifte bekendtskab med, hvis man besøgte Viborg Hovedbibliotek til Grøn Dag.

Bæredygtigt Viborg havde nemlig lavet et arrangement sammen Hovedbiblioteket, der skulle hjælpe borgerne til at blive klogere på, hvad man selv kan gøre, for at leve mere grønt. Der var fri entré for alle hele dagen.

- Jeg synes, det er super fedt, at der bliver gjort noget lokalt. Og jeg vil da gerne have nogle tips og tricks til, hvordan jeg kan gøre min hverdag mere bæredygtig, fortæller Anna Pedersen, der i dagen anledning besøgte Hovedbiblioteket i Viborg. 

- Jeg så en begivenhed på Facebook om det her arrangement, og jeg synes, det lød rigtig spændende. Bæredygtighed er jo noget, der er på dagsordenen, og vi skal selv tage noget ansvar, siger hun. 

- Man kan leve ret godt af at skralde

Rasmus Lund Albrichtsen havde en bod ude foran biblioteket. Han serverede de besøgende mad, der var lavet af ingredienser, som han de seneste to dage havde samlet ved at skralde. 

- Jeg vil gerne vise folk, at man faktisk kan leve ret godt af at skralde, siger Rasmus Lund Albrichtsen.

Udover at blive præsenteret for små alternativer, der kan gøre hverdagen mere bæredygtig, kunne de besøgende til Grøn Dag også høre forskellige oplæg. Og netop et af de oplæg gæsterne kunne høre, har givet Anna Pedersen stof til eftertanke.

- Jeg tænker, jeg skal starte i det små. Det er det, jeg tager med herfra, fortæller hun.

1:59