Gratis tur til Fur giver lange køer

En gratis tur til Fur skal lokke flere turister til øen. Og det ser ud til at virke.

I denne uge har besøgende haft mulighed for at få en færgetur til Fur kvit og frit. Det er der mange, der har benyttet sig af.

Lørdag sejlede færgen Sleiper på tre timer omkring 350 biler fra fastlandet til Limfjordsøen. Det skabte store køer på Branden.

De gratis ture til Fur skal fremme turismen på øen uden for sommersæsonen. Tilbuddet kører fra mandag d. 26. september til søndag d. 23- oktober.

Det er et tilskud, som blev vedtaget i Folketinget, der har gjort det muligt for Skive Kommune at gøre overfarten gratis i en måneds tid.

- Jeg synes, det er gået fint. Selvom vejret ikke har været med os, har der været en del, der har taget turen, siger overfartsleder, Anne-Marie Mortensen.

Det er første gang, men nok ikke den sidste at besøgende kan komme en gratis tur med færgen til Fur.

- Jeg ved ikke, om vi kommer til at køre med så lang en periode fremover. Men det er det, vi har planer om. Næste år kommer der i hvert fald til at være en gratis periode til foråret og en til efteråret, siger overfartsleder, Anne-Marie Mortensen. 

Overfarten til Fur går fra Branden, som ligger 25 kilometer nord for Skive. Det er færgerne Sleipner-Fur og Mjølner-Fur, som står for at sejle biler, busser, knallerter og gående til Limfjordsøen.

Normalt koster den 3-4 minutter lange færgetur 20 kroner for en voksen.