Gratis juleparkering i Viborg

Handlende i Viborgs bymidte kan i hele julemåneden undlade at kigge på uret, når der skal købes julegave og spises frokost. Byen har som et forsøgt indført fri juleparkering.

Butiksejerne i Viborg er glade. Nu kan deres kunder handle i byen uden at tænke på p-skiven i bilen. Normalt må de handlende kun parkere to timer på parkeringspladserne i midtbyen. I december er der fri parkering.

- Det er en god idé, fordi det giver de handlende tid til at ordne deres juleindkøb, det giver dem tid til at hygge sig og til, at de kan få sig et glas gløgg. Man ved, at kommer de først tilbage til bilen, så kører folk hjem, fortæller Britta Leth fra Idébank Viborg.

Idébank Viborg presser på

Det er Idébank Viborg, der står bag initiativet. De har flere gange presset på overfor Johannes Vesterby (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen. Blandt andet lavede idebanken en spørgeundersøgelse blandt butiksejerne omkring parkeringen i byen. Her var der et stort flertal for at udvide parkeringen, fordi de oplever at miste kunder som følge af de to timers parkering. Det vækker derfor glæde hos Britta Leth, at kommunen nu bakker op.

- Jeg håber virkelig, at butikkerne får en indtjeningsfremgang. Kunderne siger ofte, jeg har ikke lige tid til at prøve det nu, fordi jeg skal op til min bil. Så jeg er sikker på, at kunderne vil hygge sig mere, de vil ikke stresse så meget over deres indkøb, og så vil de lægge nogle flere penge i kassen, siger Britta Leth.

Idébank Viborg er en gruppe ildsjæle, der vil det bedste for Viborg.