Grand Prix-Jonas: Håber jeg bliver kendt som en god fyr

Fra den ene dag til den anden er han blevet kendt som den danske viking. Og det har han det helt fint med.

Jonas Flodager Rasmussen vandt det danske grand prix med sangen Higher Ground.
Jonas Flodager Rasmussen vandt det danske grand prix med sangen Higher Ground.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det er dagen derpå for Jonas Flodager Rasmussen.

Den 32-årige sanger og musiklærer, der er født og opvokset i Viborg, vandt lørdag aften årets Melodi Grand Prix, og det er en noget træt men også meget glad vinder, der søndag forsøger at gøre status over et travlt døgn. 

- Det har været sjovt, hektisk, nervepirrende og spændende. Vi har været det hele igennem. Men det var også bare trygt og dejligt. Det er altid en fornøjelse at arbejde med sindssygt professionelle mennesker, siger han.

1:55
Jonas Flodager Rasmussen forklarer her, at han ikke har noget imod at blive kaldt den danske viking. 

Jonas Flodager Rasmussen vandt grand prix´et med sangen Higher Ground, der er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson, og med sit lange hår og skæg har han allerede fået tilnavnet den danske viking. 

- Det har jeg ikke noget imod, men jeg håber også, at jeg i samme grad bliver kendt som en god og grounded fyr, som man kan stole på og er 100 procent ærlig, siger han.

Den midtjyske grand prix-vinder er forsanger i bandet Hair Metal Heröes og underviser også på Scenekunstskolen i Viborg.

Lederen af Kulturskolen, Lene Rikke Bresson, er stolt af sin underviser.

- Det er en festdag for os. Det kan ikke blive bedre, når en medarbejder går ud og får sådan en kæmpe succes og performer med alt, hvad han kan. Så er det meningsfuldt at være kulturskole-leder, siger hun. 

Det internationale grand prix finder sted i Portugal i maj.

 

1:48