Græsallergikere må i kamp før tid

Det lune majvejr har sin bagside. I hvert fald for de mange pollenallergikere, der allerede nu skal gøre klar til en ekstra lang pollenkamp.

Årets første pollenregistrering er 13 for København og 5 for Viborg. Det kan få næsen til at løbe på mange allergikere landet over.
Årets første pollenregistrering er 13 for København og 5 for Viborg. Det kan få næsen til at løbe på mange allergikere landet over.
Foto: Colourbox

Hvis du er allergisk over for græs, skal du allerede nu væbne dig med snotpapir og allergimedicin.

Det lune majvejr har nemlig sat gang i græspollensæsonen. Og det er to uger tidligere end den plejer. Det skriver DMI i en pressemeddelelse.

- Det er en tidligere sæsonstart for græspollen end normalt. Det skyldes det flotte majvejr, som har givet græsserne gode vilkår til at blomstre, forklarer Karen Rasmussen, der er biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Hun uddyber, at hvis de lune temperaturer fortsætter i de kommende uger, vil pollentallene blive endnu højere.

Normalvis starter pollensæsonen i slutningen af maj og slutter i september. Derfor er det en ekstra lang sæson, pollenallergikerne går i møde.

- Sæsonen for græs er lang, fordi der findes mange forskellige arter af græs. De blomstrer på forskellige tidspunkter i løbet af sæsonen, siger Karen Rasmussen.

Allergi er bare forkølelse?

Allergi symptomer kan til forveksling minde om en forkølelse. Og det kan skabe tvivl hos mange.

Men hvis man oplever en forkølelseslignende tilstand og det ikke går over af sig selv, kan det være en god ide at opsøge læge

Ifølge Astma-allergi Danmark er gennemsnitsalderen for første gang man oplever symptomer på pollenallergi 22 år. Allergien kan dog ramme alle aldre.