Gorm: Orkan ved Blåvandshuk

Ved Blåvandshuk er der målt vindstød af orkanstyrke. Vinden stiger også i Midt- og Vestjylland.

Vindstyrken stiger stadig ved den jyske Vestkyst. Foto: Arkiv

  
Stormen Gorm udvikler sig voldsommere og voldsommere, og ved Blåvandshuk Fyr er der ved 19-tiden ifølge DMI målt vindstød af orkanstyrke.
    
Her er vindstød målt til 39 meter per sekund, og en orkan måles ved 32,6 meter per sekund.
    
Kort efter blev vindstød målt til 40 meter per sekund.

Hvide Sande: Storm og regn

Længere mod nord - i Hvide Sande - er der ved 19-tiden målt 25 sekundmeter. Det vil sige storm, og vindstyrken er stadig stigende i forhold til klokken 18, hvor vinden samme sted lå mellem 20 og 22 meter i sekundet.

Stormen ventes at kulminere senere på aftenen. Overalt i Vestkysthavnene har fiskere og ansatte kigget til bådene for at sikre, at alt er forberedt så godt som muligt.

Påvirker trafikken over hele landet

Gorm har allerede været skyld i lang række trafikale ændringer.
    
Blandt andet er S-tog og Kystbanen lukket ned fra klokken 22 søndag aften og i hele landet kører regional- og fjerntog med timedrift fra klokken 18.
    
Derudover er den gamle og den nye bro over Lillebælt lukket for biltrafik på grund af risiko for vindstød af orkanstyrke.
    
Beredskabsstyrelsen følger løbende udviklingen, og de forskellige politikredse opdaterer med nyt til borgerne, så de kan være varsomme.
    
Blandt andet har Sydjyllands politi oplyst, at Gorm har væltet en lygtepæl i Esbjerg, og at der blæser tagplader rundt i byen.
    
Også på det sociale medie Twitter under hashtagget "Gorm" kommenterer en lang række twitterbruger udviklingen af Gorm.
    
Allerede lørdag aften blev de 150 asylansøgerne i teltlejren i Thisted evakueret af frygt for, at kraftigt blæsevejr skulle få teltene til at falde sammen.
    
/ritzau/TV MIDTVEST