Google sladrer: Jyder elsker tarteletter

Meget tyder på, at tarteletter er en fast del af påskefrokosten hos mange af de danskere. Og det gælder især i den vestlige del af landet. (foto: Colourbox)

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig, hvis man aflæser danskernes vaner ud fra de Google-søgninger, som de foretager sig. Det skriver Ritzau.

Sidste år steg søgningen efter tarteletter med cirka 400 procent i forbindelse med påskedagene. Dermed tyder meget altså på, at den traditionsrige ret især i påsken er populær hos de danske familier.

Især blandt jyske Google-brugere stiger interessen for tarteletter eksplosivt i påsken, mens københavnernes lyst til tarteletter øjensynligt ikke er helt på niveau med jydernes.

Søgeordet "byggemarked" vokser også i påskeferien til klart det højeste niveau i løbet af hele året. Det må derfor formodes, at mange danskere vælger at svinge hammeren i løbet af påsken.

Graviditetstest og parterapi 

Umiddelbart inden påskedagene begyndte i 2014 steg søgningerne på ordet "graviditetstest". Det er dog ikke til at sige, om det er fordi, der er særligt meget gang i soveværelses i påsken eller om folk blot vil sikre sig, at de kan tåle en snaps ved påskebordet.

Meget tyder dog på, at stemningen ikke er helt lige så god, når påsken lakker mod enden. Der blev således søgt flittigt på "parterapi" i slutningen af sidste års påske.

Det billede er også velkendt i forbindelse med julen, hvor søgningerne på ordet "skilsmisse" traditionelt set plejer at stige.

Ord som gudstjeneste, gækkebrev, snaps og æg stiger også ganske naturligt i forbindelse med påsken. Også ordet "lam" stiger voldsomt, hvilket altså tyder på, at lam er en fast del af danskernes påske-menu.

/ Ritzau /