Google indtager også Viborg

Google vælger nu at følge Apple og rykker en del af deres europæiske servere til Viborg Kommune. Det er muligheden for at tjene gode penge på overskudsvarmen der lokker, og viborgenserne selv kan også komme til at tjene på it-eventyret.

010415_Google.jpg

En ny IT-gigant har meldt sin ankomst i Viborg. Denne gang er det Google der har besluttet, at Viborg skal være hjemsted for flere af deres europæiske servere.

- Det er jo en fantastisk nyhed. Nu bliver det spredt over et stort område. Det er til glæde for rigtig mange, det der sker, siger Viborgs borgmester, Torsten Nielsen.

Men i modsætning til Apple, så vil Google sprede serverne ud over hele kommunen. Helt præcist skal serverne opstilles hos private viborgensere i redskabsskure og ekstraværelser.

- Hvis vores firma ikke har alle servere samlet et sted, bliver det billigere for os. Og som et resultat af det, bliver det også billigere for forbrugeren, siger April First, der er Project Manager hos Google.

Familie som testpersonerInden beslutningen blev taget, har Google dog gjort et stort forarbejde. Flere familier i Viborg har de sidste to måneder haft en server stående, så Google kunne teste ideen.

Familien Knudsen har haft en server til at stå i deres redskabsskur, og indtil videre er der kun positivt at sige.

- Den giver varme nok til, at vi kan holde varme på skuret hele vinteren igennem. Og så håber vi på, at der kommer flere, så vi kan få ført varmen ind i huset også, siger Thomas Hviid Knudsen. 

God forretning

Også Energi Viborg er med på ideen om, at Google vil sælge overskudsvarme til fjernvarmenettet. Det er nemlig en god forretning.

- Når varmekilden står hjemme privat, så er der ingen afgift, som der normalt er. Det er godt for alle i Viborg Kommune, siger Niels Dueholm, formand for Energi Viborg.

Google og Viborg Kommune har nu indledt jagter efter egnede lokaliteter. Hvis I er interesserede i at leje et værelse eller et skur til Google i Viborg, så send en mail til servervarme@viborg.dk med navn og telefonnummer, så vil Kommunen kontakte de interesserede. Serverne fordeles efter først-til-mølle princippet.