Golftalent holdt fast i toppen

Mads Søgaard sikrede sig en top 10-placering i årets MadeInDenmark i Himmerland efter stabilt, flot spil.

Made in Denmark_0.jpg

Det 22-årige stortalent fra Ikast holdt fast i toppen, da han i dag gik i bold med Søren Kjeldsen og Paul Lawrie og dermed toppen af europæisk golf.

Mads Søgaard endte på en 6. plads efter en runde i to under par, hvilket giver ham en samlet score på -10.

Han har gået de fire runder i 68, 68, 69 og 69 slag, hvilket giver en samlet score på 274. Det er blot tre slag dårligere end vinderen David Horsey, der vandt turneringen i 13 slag under par.

Med slutplaceringen inden for top 10 kvalificerer Søgaard sig automatisk til næste turnering i European Tour, som på torsdag begynder i Prag, Tjekkiet.

Normalt spiller Mads Søgaard på Challenge Tour, og efter mange turneringer hen over sommeren var det egentlig meningen, at han skulle holde en pause i næste uge. Men nu er han i kvalificeret, og dørene til næste Europa-tour-tunering står åben.

Mads Søgaard vil formentlig specielt huske hul 4 på Himmerland, hvor han i denne turnering lavede hele to eagles og måtte 'nøjes' med to birdies på første- og sidstedagen.

Søren Kjeldsen lå lige med Mads Søgaard inden dagens runde, og Kjeldsen gik sidste runde i -4, hvilket placerede ham på en samlet 2. plads som bedste dansker.

Den samlede præmiepulje er 1,5 millioner euro eller 11 milllioner danske kroner.

Vi har fulgt Mads Søgaard under dagens finalerunde. Se den reportage i nyhederne kl. 19.30.¨

2:23
22-årige Mads Søgaard fra Ikast sluttede søndag i top ti på Europa Touren i Himmerland.