Golfklubber vil dø

Der er for mange golfklubber i Midt- og Vestjylland, og ikke alle vil være i stand til at overleve, vurderer sportsøkonom.

Golfbold.jpg

Golfklubberne i landsdelen kæmper hårdt for at hente nye medlemmer, og det er der brug for. Antallet er klubber er alt for højt i forhold til mængden af spillere. I Midt- og Vestjylland er der i dag 23 golfklubber - og det er for mange, mener en sportsøkonom, der forudser, at klubber vil dø.

- De gamle og velbeliggende klubber skal nok klare den. Men de nye golfforretninger, de klarer den ikke. Der er simpelthen for mange klubber. Mange er blevet lokket til, og har troet, de kunne lave en god forretning - men det kunne de ikke, siger Troels Troelsen, sportsøkonom ved Copenhagen Business School.

En af de klubber som kæmper hårdt er Ikast Golf Klub. For nylig skilte den sig af med sin ni-hullers bane - jord blev solgt fra - for den midtjyske klub handler det om overlevelse.

- Kassen er tom. Vi har ingen penge. Vi mangler simpelthen kontanter til at kunne dække vores kassekredit, som er tynget alt for kraftigt, siger Jørn Klok, formand for Ikast Golf Klub.

Golfklubben i Ikast er tynget af en gæld på i alt 20 millioner kroner. Klubbens formand giver blandt andet finanskrisen skylden for det økonomiske uvejr, man er havnet i - men ferkender også, at man ikke har været god nok til at sælge varen og indhente sponsorater.

2:55
Problemet er for mange klubber og for få spillere. Sportsøkonom vurdere, at klubber må lade livet.