Godt vejr skabte travlhed for livredderne

Det gode vejr kom til landsdelen i sidste uge, og det lokkede folk på standen. Det gav travlhed for livredderne på de vestjyske strande.

280715Livredder.jpg

Det gode vejr kom til landsdelen i sidste uge, og det gav masser af arbejde til livredderne, det skriver Trygfonden i en pressemedelelse. 

- Det har været en særdeles travl uge for vores livreddere, men generelt har folk været rigtig gode til at passe på sig selv og hinanden. Derfor har vi brugt det meste af vores tid på forebyggende og oplysende indsatser samt almindelig førstehjælp som at sætte plastre på eller behandle forbrændinger efter mødet med brandmænd, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Vejret lokkede tusindvis af mennesker til vandet. I Hvide Sande og Søndervig, de to steder hvor Trygfonden har livreddertårne i landsdelen, var der i sidste uge 115 førstehjælpsaktioner, 68 forebyggende aktioner, 463 oplysende indsatser. Heldigvis var der ikke behov for livreddende aktioner.

- Vi er rigtig glade for aktiviteten på strandene, og jeg vil gerne opfordre alle badegæster til at vælge en strand eller et havnebad med et livreddertårn. Selvom man er en rutineret svømmer, kan man alligevel komme i problemer, og det giver en ekstra tryghed at vide, at man kan få hjælp fra en livredder, hvis man får brug for det, siger Anders Myrhøj. 

Der er livreddere på standene i Hvide Sande og Søndervig hver dag klokken 11-19 frem til 13. august.

 

2:10
Se TV Midtvest indslag om første sommerdag i juli. Sendt 20/7.