Godt nyt for Fiskeriskolen

Fiskeripakke vækker glæde i Thyborøn - men der er stadig lang vej.

Fiskeriskolens skib
Foto: Morten Thomsen

Dagens aftale om en ny vækstpakke for fiskerierhvervet er et skridt på vejen for Fiskeriskolen i Thyborøn. Skolen ønsker sig et nyt skib til fiskeri, som kan indgå i undervisningen. For at realisere den drøm kræver det både penge og fiskekvoter, så eleverne har mulighed for at prøve kræfter med fiskeriet i praksis.

- Vi har ikke et skib, der kan fiske, men kun et undervisningsskib, forklarer Søren Hyllen, der er forstander på Fiskeriskolen.

Kvoterne fik de i fiskeripakken i dag. Dermed kom de en smule tættere på et nyt skib, men der stadig et stykke vej endnu. Skolen mangler stadig penge til et nyt skib, og uden dem er fiskekvoterne ubrugelige.

- Vi vil gerne have fiskekvoter, men vi vil også rigtig gerne have et fiskeskib, så vi kan fiske de her kvoter op, siger Søren Hyllen.

Penge er ikke en del af vækstpakken i denne omgang. Det er først senere, at pengene i fiskerierhvervet skal fordeles.

- De skal først uddeles næste år, og det er en del af et fiskeriprogram i EU. Der vil vi kæmpe for, at de her penge kommer med, siger Andreas Steenberg, der er fiskeriordfører i Det Radikale Venstre.

Derfor er det ikke sikkert, at de nye kvoter kommer Fiskeriskolen til gavn.

- Jeg føler mig sikker den dag, der ligger en aftale på bordet om, at der er et fiskeriskib, og at der er penge til det, siger Søren Hyllen.  

Forstanderen gætter på, at et nyt fiskeriskib vil koste mellem 60 og 70 millioner.

2:03
Fiskeriskolen har i lang tid efterspurgt midler til et fiskerskib til undervisningen. I dag kom de nærmere drømmen