Gode resultater for Kristendemokraterne

De første valgsteder er færdige med at optælle stemmesedlerne - flere valgsteder her i landsdelen giver Kristendemokraterne et flot valg.

KD_copy.jpg

10,1 procent af vælgerne i Sdr. Vium i Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at sætte deres kryds hos Kristendemokraterne. Det er en fremgang på 0,2 procent. Større fremgang har partiet i Harboøre og Flynder. I Harboøre har 9,4 procent stemt på Per Ørum Jørgensen og KD. Det er en fremgang på 5,6 procent. I Flynder i Lemvig Kommune har KD fået 9,9 procent af stemmerne, og det er en fremgang på 7 procent.

Også tilbagegang

Det er dog ikke alle steder at det orange parti oplever fremgang. I Hampen i Ikast-Brande Kommune får de kun 0,9 procent af stemmerne, hvilket er en lille tilbagegang. I Hemmet i Ringkøbing-Skjern Kommune går KD 3,6 procent tilbage, så de får 5,9 procent.

Fælleslisten: Vi tror stadig på det

Fælleslistens Ester Jakobsen, der stiller op for Kristendemokraterne tror stadig på, at partiet har en god chance for valg til Folketinget.

- Bare vent til stemmerne fra det vestjyske kommer. Jeg tror vi får et kredsmandat, fortæller Ester Jakobsen fra København, hvor hun følger stemmeoptællingen.

Hun bliver bakket op af partifællen Leif Hornshøj, der er formand for Fælleslisten.

- Det er stemmerne fra Holstebro- og Struer-kredsene, der er afgørende, siger Leif Hornshøj.

Der er endnu ikke nogle af valgkredsene her i landsdelen, der er færdig med at tælle alle stemmerne.