Gnister fra svejseapparat starter gårdbrand

Gnister fra et svejseapparat er formentlig årsag til en brand på en landejendom ved Bjerringbro lørdag eftermiddag.

10 brandfolk fra brandstationerne i Bjerringbro og Viborg er kaldt ud til branden.
10 brandfolk fra brandstationerne i Bjerringbro og Viborg er kaldt ud til branden.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Brandfolk fra Midtjysk Brand og Redning er lørdag eftermiddag i fuld gang med at slukke en større brand på en landbrugsejendom på Løvskalvej Landevej ved Bjerringbro. 

- Det brænder i et større halmoplag, der er i en stald, der er sammenbygget med en stald, der er fyldt med kreaturer, forklarer indsatsleder på stedet, Knud Erik Thorsager. 

Da brandvæsenet kom frem lidt før klokken 15, var ilden brudt igennem taget på staldbygningen. 

- Da vi lander herude, får vi indsat strålerør, så vi skærer branden af i forhold til staldbygningen, og så får vi sat nogle strålerør på til at dæmpe branden, lyder det. 

Brandfolkene fra Viborg og Bjerringbro fik hurtigt kontrol over ilden, men der er cirka 100 tyrekalve i den tilstødende stald, som ikke umiddelbart kan lukkes ud.  

- Der er ingen indhegning, de kan gå i, så hvis vi lukker dem ud, så drøner de rundt over det hele, siger indsatslederen.

Derfor var det af højeste prioritet at få sikret dyrene ved blandt andet at slå vinduerne ud i stalden.

- Vi har folk gående inde i stalden til at sikre, at der ikke sker gennembrænding til stalden. Der er heldigvis en gennemmuret væg, siger indsatslederen, der forsikrer, at dyrene ikke længere er i fare. 

Halmen bliver fjernet fra laden og kørt til en nærliggende mark, hvor det slukkes.
Halmen bliver fjernet fra laden og kørt til en nærliggende mark, hvor det slukkes.
Foto: Kristian Mørk Andersen

Gnister fra svejseapparat startede branden

De 10 brandfolk har nu fuld kontrol over branden, der ifølge politiet formentligt er startet af gnister fra svejsning.

- Politiet har sagt, at man har været ved at svejse i en silo lige i nærheden af halmen, og så er der sprunget nogle gnister, og det har man ikke selv kunne håndtere, siger Knud Erik Thorsager. 

Lige nu er brandfolkene i gang med at køre den brændende halm ud på en nærliggende mark, fordi det ikke kan slukkes inde i stalden, og det afgiver en del røg. 

- Der er meget røg i området herude, fordi vi kører halmen ud på en mark, hvor vi slukker på det nede, siger indsatslederen, der vurderer at brandvæsenet har minimum et par timers arbejde på ejendommen foran sig endnu.

0:44