Glem alt om kælketure i vinterferie med en smule sol

Man kan godt pakke kælk og skøjter væk i vinterferien, hvor temperaturen oftest vil ligge over frysepunktet.

Der bliver ikke mange kælketure i ferien.
Der bliver ikke mange kælketure i ferien.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Den kommende uge, hvor mange skoler holder vinterferie, behøver danskerne ikke sætte næsen op efter en tur på kælkebakken.
    
For efter en weekend med sne over det meste af landet, bliver det småt med den hvide nedbør i løbet af uge syv. Det siger Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
    
I stedet kan man så glæde sig over temperaturer over frysepunktet og måske endda nogle solstrejf, vurderer han.
    
- Jeg vil sige, at det bliver fint vejr i vinterferien, hvis man ikke kan lide rigtigt vintervejr, lyder det fra meteorologen.
    
- Men man kan ikke komme ud at stå på skøjter, for isen er ikke tyk nok. Så hverken kælk eller skøjter kan man finde frem, tilføjer han.
    
Hele ugen kommer temperaturen til at ligge lige over frysepunktet. Mellem en og fire-fem graders varme, lyder DMI's vurdering.
    
Solen kigger måske frem, og i så fald vil man kunne mærke, at den er blevet en smule stærkere i forhold til december og januar.
    
- Nu er det blevet februar, så man kan mærke solen i kinderne, hvis den viser sig midt på dagen. Og det håber vi på, siger Jesper Eriksen.
    
Han vurderer, at mandag bliver en af ugens mest vinterlige dage. Blandt andet på grund af den såkaldte chillfaktor.
    
- Det bliver blæsende mandag, og så kommer der byger med blandede nedbørsformer. Men det er ikke nedbør, der kommer til at blive liggende.
    
Der er også risiko for nedbør tirsdag, mens det gerne skulle holde tørt onsdag. Og torsdag vender nedbøren så tilbage igen, lyder vurderingen.
    
- Torsdag kommer der en front ind, hvor nedbøren vil starte som sne og så går det over i slud og regn. Torsdag kommer man også til at føle den der chillfaktor igen, ligesom man også gør mandag, siger Jesper Eriksen.
    
Frem mod den kommende weekend vil temperaturen stige en smule, så man kan forvente op mod fire-syv grader i slutningen af ugen.
    
/ritzau/