Pas på derude: Glatte veje giver brækkede hænder og arme

De glatte veje har her til morgen været anledning til et øget arbejdspres på akutmodtagelserne rundt i landsdelen.

De glatte veje, fortove og cykelstier har medført travlhed på landsdelens akutmodtagelser og skadestuer.
De glatte veje, fortove og cykelstier har medført travlhed på landsdelens akutmodtagelser og skadestuer.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Temperaturen har været under frysepunktet i løbet af natten.

Derfor stod rigtig mange mennesker op til glatte veje, cykelstier og fortove. Og det har givet travlhed på akutmodtagelserne rundt i landsdelen.

- Der har været ekstra mange patienter her til morgen. Man kan tydeligt mærke, at vejene derude er ekstra glatte, siger ledende overlæge på akutmodtagelsen i Herning og Holstebro, Tommy Andersson, der har haft en ekstra presset morgen.

- Der kommer både cyklister og gående ind på modtagelsen. De er simpelthen ikke opmærksomme og glider ude på isen, siger han.

Tager fra med hænderne

Og det er særligt en slags skade, folk kommer ind på akutmodtagelsen med.

- Der er mange, der er kommet ind med frakturer på fingre og arme. Det er typisk, at man tager fra med hænderne, når man glider, og så kan det hurtigt gå galt, siger den ledende overlæge.

Derfor lyder der en høflig opfordring var overlægen.

- Man skal holde øje med, om der er minus grader og tage af sted i god tid, hvis det er tilfældet, siger Tommy Andersen, der er ledende overlæge på akutmodtagelsen i Herning og Holstebro.

- Og så skal man altså lade være med at skynde sig. Også selvom man måske har travlt. Så er det bedre at komme fem minutter for sent på arbejde, lyder det gode råd.