Glæde i lokal sparekasse: Har fået mange nye kunder

Sparekassen Thy har et årsresultat med et overskud på 157 millioner kroner før skat.

Der er glæde ved Sparekassen Thy i dag.
Der er glæde ved Sparekassen Thy i dag.
Foto: Brian Bergmann / Ritzau Scanpix

50.376 kunder.

Så mange kunder er Sparekassen Thy nu oppe på, og det er en af de medvirkende årsager til, at de i dag kan præsentere et årsresultat for 2017 med et overskud på 157 millioner kroner.

- Det flotte resultat er skabt af mange forhold. Vi har blandt andet igen været begunstiget af en meget stor tilgang af nye kunder, der har tilført mange forretninger til sparekassen. Derudover har vores eksisterende 50.000 kunder også aftaget flere af vores produkter. Det påvirker alt sammen resultatet positivt, udtaler direktør Ole Beith i en pressemeddelelse.

De nye kunder bruger også penge. For tredje år i træk har sparekassen en stigning i udlån. I løbet af de tre år er udlånet øget med næsten 800 millioner kroner.

- Tilgangen af kunder og det voksende leasingmarked gennem vores leasingselskab – Krone Kapital – er den gode forklaring på udlånsudviklingen, siger Ole Beith.

1,4 milliarder kroner

Den lille sparekasses egenkapital er nu på over 1,4 milliarder kroner.

Det giver dem flere muligheder.

- Når regnskabet er godkendt af repræsentantskabet, kan sparekassens mere end 12.000 garanter se frem til at få en andel af resultatet. Vi sender nemlig 10 millioner kroner tilbage til garanterne som afkast af den garantkapital, de har stillet til vores rådighed, slutter Ole Beith.