Glæde i Isenvad over skovplaner for vindmøller

I landsbyen Isenvad syd for Ikast har borgerne kæmpet for at få møllerne flyttet væk fra byen og ud i skoven. Nu lykkes det måske.

Stor lettelse i Isenvad over at regeringen vil se på mulighederne for at sætte vindmøller op i skovområder.
Stor lettelse i Isenvad over at regeringen vil se på mulighederne for at sætte vindmøller op i skovområder.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

I Isenvad foreslog borgerne selv at rykke møllerne ud i den nærliggende plantage,  derfor er det sød susen for deres ører, at regeringen nu ser ud til at lukke op for netop den mulighed.

- Jeg står egentlig med en rigtig god følelse af, at vi har fat i noget rigtigt vigtigt her, som der vil blive diskuteret, og som vil komme ud med en løsning, som er til gavn for den brede befolkning.

- Det håber jeg, og det tror jeg på, siger Morten Knudsen fra Isenvad.

Planer om at erstatte seks vindmøller ved Isenvad med otte nye i dobbelt størrelse har givet masser af panderynker hos Morten Knudsen og naboerne. Den nye kurs fra regeringen kan dog glatte ansigtet ud.

Der er dog stadig et stykke vej til en lovændring, men Morten Knudsen håber, at også modstanderne vil kunne se ideen i at rykke møllerne ud i statsskovene.

- Vi har mange skovarealer i Danmark, hvor man kan lægge det, hvor der i forvejen højst sandsynligt ikke kommer ret mange mennesker.

- Der vil jeg så sige, lad os da vælge områderne med omhu og tænke os om både sådan naturmæssigt men også for os mennesker, slutter Morten Knudsen.