Glæde hos IB-studenter: Slut med uretfærdigt pointsystem

De internationale studenter får nu lettere ved at komme ind på universitet.

2:06
Se indslag om IB-uddannelsen her.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Elever på den internationale studenteruddannelse IB har i årevis haft sværere ved at komme ind universiteterne.

Men det er der nu lavet om på - blandt andet på grund af et stort politisk benarbejde fra socialdemokraternes uddannelsesordfører, Annette Lind fra Holstebro.

- Det har været en lang proces, fordi det faldt ned mellem stolene hos to ministre. Det har både været hos uddannelses- og forskningsministeren og hos undervisningsministeren, så jeg har arbejdet rigtig, rigtig længe med det her, forklarer Annette Lind.

Problemet for IB-uddannelserne har været, at eleverne bedømmes ud fra en pointskala og ikke karakterer. Og den skala, som man brugt til at omregne pointene til karakterer, har ifølge både politikere og IB-uddannelserne selv været uretfærdig.

Dermed skule IB-eleverne altså være dygtigere end eleverne på de almindelige gymnasier for at blive optaget på videregående uddannelser.

- Det har været træls at vide, at man skulle arbejde hårdere for at få den samme karakter som de danske elever, siger Karoline Vognsen, der er elev på IB-uddannelsen på Viborg Katedralskole.

Ny omregning fra point til karakter
 

Men nu skulle den uretfærdige ordning altså være afskaffet. Man har simpelt hen lavet en ny omregning fra point til karakterer.

- Det er dejligt, for nu er det mere sikkert, at man kommer ind på det studie, man vil optages på, siger Nanna Boserup, der er IB-studerende på Viborg Katedralskole.

I det midt- og vestjyske kan man blive IB-student i Struer, Ikast og Viborg.

IB står for International Baccalaureate. Der er tale om en toårig gymnasial uddannelse, der kan tages i 100 lande. Undervisningen foregår på engelsk.