Glad landdistriktsformand: Ny aftale kan give hurtigt bredbånd til alle

En ny aftale lover bedre internet til alle, lige meget hvor man bor.

Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Foto: Simon Skipper / Ritzau Scanpix

Hvis du bor i et af de områder, hvor der stadig er langsomt internet, så er der gode nyheder.

I dag er samtlige partier i folketinget blevet enige om et ny teleforlig, der er det første af sin slags siden 1999.

Et af fokuspunkterne er, at bredbåndspuljen skal målrettes de tyndtbefolkede områder i landet, og dermed sikre alle hurtigt internet. Den beslutning er formanden for Landdistrikternes Fællesråd godt tilfreds med.

- Jeg er glad for, at man nu får målrettet bredbåndspuljen, så den kommer ud og virke der, hvor der er længst mellem husene, og hvor der er dårligst dækning, forklarer formand Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Jeg er også glad for, at kommunerne får mulighed for at kunne efterspørge bredbånd i de områder, hvor der er dårlig dækning. Der er flere elementer, der er positive, og der er også nogle ting, hvor vi må vente og se, om det får den tiltænkte virkning. Men der er nogle rigtig gode elementer i bredbåndaftalen, slår han fast.

Lynhurtig dækning til alle

Steffen Damsgaard mener, at en hurtig dækning er vigtig for et område.

- Jeg mener, det er altafgørende, at alle husstande kan få en lynhurtig dækning, og at alle virksomheder også kan. Det er hele målsætningen, også fra regeringen og alle partiernes side. Det er den, vi skal i mål med. De sidste 10 til 11 procent der ikke har adgang til at få de høje hastigheder, det er dem, vi skal have med nu, forklarer han.

Han er optimistisk omkring, at den nye aftale kan være med til at få netop det til at lykkes-

- Vi håber, det er det her, der kan få os hele vejen i mål, men ellers må vi justere undervejs. Det er også det, der er mulighed i sådan et forlig, slår han fast.

3:01