Glad efterlønner: Nu kan jeg arbejde frivilligt igen

Inge Precht fra Sunds glæder sig over ny politisk aftale der skal sikre, at blandt andet hun kan arbejde frivilligt uden at blive trukket i efterløn

Inge Precht træner halvtotal
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

I morges fik 63-årige Inge Precht fra Sunds et telefonopkald, der gjorde hende rigtig rigtig glad.

- Journalisten fra DGI ringede og fortalte mig om den nye aftale. Og det er jo helt fantastisk, at det endelig er kommet dertil, siger Inge Precht til TV MIDTVEST.

Blev trukket i efterløn

Inge Precht er efterlønner og har samtidig arbejdet som frivillig fitness-instruktør i i det lokale fitness-center, som hører under DGI. Men sidste år blev hun trukket i efterløn, selvom arbejdet var frivilligt. Efterfølgende gik DGI ind i sagen, men Retten i Herning slog så sent som i juli fast, at der ikke var noget at komme efter. Efterlønnere ikke må være frivillige og arbejde gratis i DGIs fitnesscentre.

Men Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og regeringen har nu lavet en ny politisk aftale, der skal gøre det nemmere at være frivillig. Konkret betyder aftalen, som forventes at blive vedtaget ved årsskiftet, at Inge Precht igen må arbejde gratis som fitness-instruktør under DGI uden at blive trukket i efterløn.

Godt for foreningerne

- Jeg har jo ikke arbejdet som frivillig siden hele den her sag startede. Det ville ikke være smart. Men nu glæder jeg mig til at komme igang igen, forklarer Inge Precht, som mest af alt glæder sig på foreningernes vegne.

- Det er fint, at alle foreninger nu ikke skal bekymre sig om at miste sine frivillige. Det er det aller vigtigste i den her sammenhæng. Mange har jo ikke turdet tage frivilligt arbejde i forskellige sammenhænge, fordi man var bange for at blive trukket, siger hun.

- Nu håber jeg at jeg kan være frivillig igen indtil jeg bliver pensionist. Det havde jeg nok lidt opgivet, indtil i dag, indrømmer Inge Precht.