Michelin-restauranter på besøg: Giver store madoplevelser under åben himmel

Michelin-restauranter er andet end fine jakkesæt. Det forsøger to af de fine restauranter at sætte fokus på med et besøg i Hammershøj øst for Viborg henover sommeren.

Christian Neve, medejer af Michelin-restauranten Domestic, nyder at være rykket ud i det midt- og vestjyske.
Christian Neve, medejer af Michelin-restauranten Domestic, nyder at være rykket ud i det midt- og vestjyske.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det er ikke hverdagskost at få serveret Michelin-mad i det midt- og vestjyske. Og da slet ikke ude i det fri.

Men lige nu er to aarhusianske toprestauranter rykket ud på landet – nærmere bestemt i nærheden af Hammershøj.

Konceptet er med til at trække det hele lidt ned på jorden. For Michelin-restauranter er andet end fine selskaber.

- Mange tror, det handler om jakkesæt og alle mulige andre ting. Det her giver os muligheden for at byde folk velkomne i nogle helt vanter rammer, siger Christian Neve, der er medejer af restauranten Domestic.

- Det er også en kæmpe mulighed for at møde nye kunder, lyder det.

 
 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST
 
 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Simpel mad er også god mad

Det at rykke ud på landet har også andre fordele, påpeger Rune Sørensen, der til dagligt arbejder som kok hos Restaurant Hærværk.

- Når man kommer ud og laver mad herude, er der lidt færre remedier at arbejde med. Man bliver lige mindet om, at simpel mad også er god mad. Det behøver ikke altid være så stort og forkromet

Michelin-restauranterne holder i disse dage til hos frugtvineriet Cold Hand Winery. Vineriet leverer i forvejen frugtvine til de to restauranter, og for ejeren, Jens Skovgaard Pedersen, er det en drøm at kunne udvide samarbejdet.

Indehaver af Cold Hand Winery i Hammershøj, Jens Skovgaard Pedersen. 
Indehaver af Cold Hand Winery i Hammershøj, Jens Skovgaard Pedersen. 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Selvfølgelig er det ikke alle, der har råd til at gå på restaurant, men her forsøger vi at trække det hele ned på jorden.

- Jeg synes, det er en folkelig omgang Michelin under åben himmel. Det tror jeg er noget, vi alle sammen gerne vil prøve. What is not to like? Det er svært at sige nej til, siger Jens Skovgaard Pedersen.

De første tre aftener i Hammershøj er allerede udsolgte. Sommerrestauranten er åben i de næste fire uger.

2:10
Aarhusianske gourmet-restauranter er rykket ud i landlige omgivelser ved Hammershøj mellem Viborg og Randers.