Giv din brugte cykel væk

100 cykler til 100 studerende på 100 dage. Det er opskriften i nyt projekt, der skal give Hernings udenlandske studerende hjul at køre på.

25.11.2010CYKEL.jpg

Bunmi Adebayo var en ud af 20 udenlandske studerende i Herning, der torsdag fik en cykel - helt gratis. Projekt "100 cykler til 100 studerende på 100 dage" er en del af Uddannelsesnetværk Hernings aktiviteter. Det går ud på, at Hernings borgere har mulighed for at aflevere deres gamle, brugte cykler, som gøres køreklare og gives til områdets mange udenlandske studerende.

Cykel som "indflytningsgave"

Hvert år kommer der omkring 600 udenlandske studerende til Herning uden de store muligheder for at komme rundt i byen. Det skal projektet forsøge at råde bod på.

- Vi har valgt at sætte fokus på de udenlandske studerende, da de flytter til vores område og skal etablere sig helt fra scratch. De får ikke SU, og da det er dyrt at etablere sig og leve i Danmark, så vil vi gerne give dem en hjælpende hånd i form af en brugt cykel, siger Uddannelseskoordinator i Uddannelsesnetværk Herning, Line Sakstrup Frandsen, i en pressemeddelelse.

Ventelisten er lang

Der er lang vej op til målet om at forære 100 cykler væk. Derfor opfordrer hun endnu flere til at aflevere brugte cykler.

Det kan man gøre på adressen: Herningsholm Erhvervsskole, Lillelundvej 21, i tidsrummet 9-15, mandag-torsdag.

Man kan også aflevere cyklen i forbindelse med Open By Night i Herning den 3. december, hvor Uddannelsesnetværket er at finde på Torvet i Herning mellem 16.00-19.30.

Mød de 20 studerende, der torsdag fik en cykel, her:

 

2:04
100 cykler til 100 studerende på 100 dage - det er målet i Herning.