Gitte Willumsen ny folketingskandidat for Venstre

Det bliver nuværende byrrådsmedlem i Silkeborg Gitte Willumsen, der skal forsøge at erobre en plads i Folketinget for Venstre i Silkeborg Nordkredsen.

Gitte Willumsen

Gitte Willumsen blev onsdag aften valgt som Venstres folketingskandidat i Silkeborg Nordkredsen. 45 medlemmer var mødt op til opstillingsmødet i Medborgerhuset i Silkeborg. 49-årige Gitte Willumsen er lærer og har været byrådsmedlem siden 2009. Hun blev valgt uden modkandidat og fik samtlige 45 stemmer. Formanden for Venstre i Silkeborg Nord, Palle Quistgaard er glad for valget.

- Det er et godt valg, hun er en rigtig god kandidat. Hun er en dygtig politiker, og vi er sikre på, at hun vil gøre det godt, hvis hun skulle blive valgt til folketinget, siger han. 

- Jeg er meget glad og beæret over at have fuld opbakning fra medlemmerne. Jeg ser frem til samarbejdet frem mod næste valg, siger Gitte Willumsen.

Jeg er meget glad og beæret over at have fuld opbakning fra medlemmerne

Ved seneste valg kom der ikke en kandidat i Folketinget fra Silkeborg Nordkredsen, og Venstre gik stort tilbage på landsplan. Alligevel tror Palle Quistgaard på at den nuværende formand Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, kan formå at trække stemmer fra hele landsdelen, hvilket er nødvendigt for at blive valgt til Folketinget.   

- Hun har bestemt muligheden, hun skal selvfølgelig have lidt flere stemmer, end vi generelt har her i Silkeborg, men vi er sikre på, at hun har gode muligheder for trække stemmer også fra andre stemmekredse, siger Palle Quistgaard. 

Den nyvalgte kandidat deler sin kredsformands optimisme.

Det afhænger selvfølgelig af, hvordan det går Venstre på landsplan. Men der er mange, der stemmer på Venstre i Silkeborg, og jeg er sikker på, at jeg kan samle stemmer også fra andre stemmekredse. Men det kræver selvfølgeligt hårdt arbejde, siger Gitte Willumsen.