Gintberg og Agger: 24-timers race til Ringkøbing-Skjern

Et nyt ræs skal være det mest omtalte løb for eldrevne køretøjer i verden. To kendisser står bag.

Anders Agger og Jan Gintberg er idémænd bag WestWind24.
Anders Agger og Jan Gintberg er idémænd bag WestWind24.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Ringkøbing-Skjern Kommune kan muligvis være på vej til at få et 24-timers race for elkøretøjer til kommunen. Det er komiker Jan Gintberg og journalist Anders Agger, der sammen har udviklet konceptet, der har fået navnet WestWind24.

- WestWind24 er tænkt som stedet, hvor racerløbets konkurrenceelement skal pirre publikums interesse. Der skal være prestige i at vinde WestWind24, og det skal være her, de nye teknologier inden for batteriudholdenhed og kørselsoptimering bliver testet og vist frem, skriver Jan Gintberg i en pressemeddelelse.

De to tv-personligheder præsenterede sammen med borgmester og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard og Søren Elbæk, projektet på et pressemøde i dag.

Ideen er, at arrangementet skal bestå af en konkurrencedel, hvor racerbiler, der udelukkende kører med grøn strøm, skal konkurrere i at vinde forskellige løbskategorier. 

Derudover skal det bestå af en folkefest del, hvor bilentusiaster såvel som almene borgere kan komme og deltage i et arranegment, der beskrives som en blanding mellem en festival og et folkemøde. 

Borgmester Hans Østergaard (V) var med, da WestWind24 i dag blev præsenteret
Borgmester Hans Østergaard (V) var med, da WestWind24 i dag blev præsenteret
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Ambitionen er at skabe verdens mest omtalte event for eldrevne køretøjer.

- Lige nu har vi flere spørgsmål, end vi har svar, men ambitionerne er skyhøje. Vi tegner ruten, mens vi går den. Nu går vi i gang, og så er jeg sikker på, at det fører noget spændende med sig, skriver borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

Det er stadig uklart, hvornår de første eldrevne racerbiler vil brænde gummi af på de vestjyske veje, ligesom en nøjagtig placering af arrangementet heller ikke er blevet besluttet endnu.