Gigtpatient i regel-klemme

Else Bjerg er for syg til at arbejde, men har mistet retten til sygedagpenge - flere og flere kommer i klemme, siger 3F.

081210_Else_Bjerg.jpg

57-årige Else Bjerg fra Ringkøbing lider af gigt og sclerose. Hun er ikke i stand til at passe et arbejde - alligevel er hun kommet i klemme i dagpenge-reglerne.

Loven er skruet sådan sammen, at man ikke kan få sygedagpenge i mere end 52 uger. Herefter kan man søge dispensation, men sådan een kan Else Bjerg ikke få. Til gengæld er hun er berettiget til at søge kontanthjælp, men heller ikke her er der hjælp at hente. Hun har nemlig som de fleste andre værdier for over 10.000 kroner. 

- Jeg kan ikke komme tilbage på arbejdsmarkedet, fordi jeg har så stærke smerter. Så jeg synes, at man burde kunne få sygedagpenge, indtil man kan få sin førtidspension, siger Else Bjerg.

Ifølge fagforeningen 3F kommer der flere og flere tilfælde med syge personer, der kommer i klemme, fordi de mister retten til dagpenge. Tirsdag fortalte TV/MIDT-VEST om den kræftsyge Niels Christian Gregersen fra Lemvig, der demonstrerer foran Christiansborg for at få reglerne ændret.

Else Bjerg - reglerne burde laves om:

Flemming Dalgas fra 3F i Ringkøbing forklarer hvad der sker, når man har været på sygedagpenge i 52 uger: