- Giftdepot bør fjernes nu

Bjarne Hansen fra Thyborøn råder politikerne til straks at gå i gang med at rydde op på høfde 42.

Det er en dårlig ide at vente med at fjerne giften fra høfde 42 på Harboøre Tange - det mener Bjarne Hansen, der er søn af Danmarks første miljøaktivist Rav Aage fra Thyborøn.

- Det er et arbejde, der haster. Der er lang tid til 2019, især fordi arbejdet næppe kommer i gang det år. Først skal man jo finde ud af, hvordan oprydningen skal foregå, og så er vi måske fremme ved 2023-24, siger Bjarne Hansen.

Politikerne i Region Midtjylland skal onsdag behandle sagen, og de vil formentlig følge indstillingen fra udvalget for regional udvikling, som anbefaler, at man udskyder oprydningen i mindst fem år.

Årsagen til forsinkelsen er, at regionen ikke selv har råd til at betale de 250 millioner kroner, det vil koste at rydde op. Derfor vil politikerne vente på, at staten har dannet sig et overblik over de store forureninger - og håbet er så, at staten til den tid vil tilbyde at betale.

Ifølge regionen er der ikke fare for, at giften, der er kapslet ind af en jernvæg, siver ud i havet - men Bjarne Hansen er ikke enig.

. Vi kan ikke vente 10 år, for så risikerer vi, at giften ligger ude i havet, siger han.

Høfde 42 blev brugt som giftdepot fra 1956 til 1962.