Gert Normann laver sit eget museum

Den kendte dykker åbner museum med effekter fra første verdenskrig. Han afviser, at det bliver en konkurrent til strandingsmuseet i Thorsminde.

150414_2Gert_Normann.jpg

Direktøren i dykkerfirmaet JD-Contractor Gert Normann, der er om nogen var manden bag opbygningen af Strandingsmuseet St. George i Thorsminde, vil nu lave sit eget museum.

Museet skal bygge på Normanns private samling af effekter fra første verdenskrig - hvor mange effekter han har, ved han ikke præcist, men der er tale om et stort og unikt materiale, som han har samlet gennem mere end 40 år.

Ikke en protest

Efter en længere strid stoppede Gert Normann i 2013 sit samarbejde med strandingsmuseet. Striden opstod, da museet kom ind under Holstebro Museum. Normann afviser dog, at hans nye museum skal ses som en protest mod museet i Thorsminde, ligesom han heller ikke mener, at de to museer bliver alvorlige konkurrenter.

- Det bliver to vidt forskellige museer, siger han.

Han siger til gengæld gerne, at han anser det som er en stor fordel, at der bliver tale om et privatejet museum.

- Hvis vi kom ind under Kulturstyrelsen, ville vi komme i en spændetrøje, der vil gøre det svært at vise alt det, vi gerne vil. Derfor er det bedst med et privatejet museum.

Han håber, at det nye museum kan slå dørene op engang i 2015. Han vil endnu ikke sige, hvor det skal ligge - ud over at det bliver et sted ved vestkysten.

2:26
Manden bag skabelsen af Strandingsmuseet i Thorsminde skaber sit eget søkrigs-museum

150414_Museum.jpg

150414_1Museum.jpg

150414_3Museum.jpg

150414_5Museum.jpg